Departament de fisioteràpia

La fisioteràpia en geriatria consisteix tant a prevenir com a tractar els processos propis causats per l’envelliment, amb la finalitat de mantenir la màxima autonomia funcional de cada persona.

Departament Fisioteràpia

El departament de fisioteràpia del nostre centre està format per tres fisioterapeutes que disposen d’un ampli gimnàs i d’una sala de teràpies equipada amb el material necessari per poder efectuar tots els tractaments.

Quan ingressa un nou usuari al centre, en primer lloc es realitza una valoració inicial per constatar l’estat d’aquest a la seva arribada.

Es tenen en compte ítems com:
  • Arcs articulars.
  • Balanç muscular.
  • Valoració de la marcha i del equilibri estàtic i dinàmic.
  • Àlgias.
  • La necessitat d’ajudes tècniques.
  • etc.

A partir d’aquesta valoració, entre les tres fisioterapeutes, es plantegen els objectius a aconseguir amb l’usuari, seguits de la pauta de tractament individualitzat, si és necessari. En aquest cas, se li assigna un horari de gimnàs i/o teràpies, coordinat amb la resta d’activitats.

Tot usuari que acudeix al nostre centre està en observació continuada per poder fer un seguiment adequat.

A partir d’aquí, s’estableix una reavaluació periòdica trimestral i una reavaluació continuada en funció dels canvis més rellevants que es poden produir en el dia a dia.

Activitats a l'àrea de fisioteràpia:

Gimnàs

Es realitzen diversos tipus de tractaments, tant per a un manteniment de l’estat físic com per a la rehabilitació d’alguna patologia en concret (fractures, ictus…).

Fisioterapia en plantes asistides

Les fisioterapeutes es desplacen diàriament a les plantes assistides per tractar a aquells pacients que per les seves característiques físiques o psíquiques necessiten una atenció més individualitzada.

Teràpies antiàlgicas i tractaments específics

Amb l’objectiu de preservar el benestar del resident; es posen en pràctica tècniques com acrioterapia, termoterapia, masoterapia, electroterapia, parafina, mobilitzacions, etc.

Grup de psicomotricitat

En un context lúdic i mitjançant jocs grupals dirigits per la terapeuta, es potencia i estimula la mobilitat corporal global de la persona, així com les relacions socials entre els participants.

Aquesta activitat es realitza conjuntament amb la terapeuta ocupacional i la educadora social.

Fisioterapia respiratòria

S’apliquen tècniques amb la finalitat d’augmentar la capacitat pulmonar i ajudar a l’expectoració de secrecions.

Laura Otero
FISIOTERAPEUTA COL. Nº 6.010

Estefania Moreno
FISIOTERAPEUTA COL. Nº 7.771

Sandra Luque
FISIOTERAPEUTA COL. Nº 7.674

Contacta amb el departament:

fisios@residenciacalella.com